Štátny veterinárny a potravinový ústav, Veterinárny a potravinový ústav v Bratislave

slovensky | English

Úvodná stránka

Štátny veterinárny a potravinový ústav Bratislava

Veterinárny a potravinový ústav v Bratislave

vykonáva senzorické, mikrobiologické, hydrobiologické, chemické, molekulárno-biologické skúšky a stanovenie rádioaktivity v potravinách, krmivách a kŕmnych komponentoch živočíšneho a rastlinného pôvodu, vo vode a v zložkách životného prostredia; sérologické, virologické, parazitologické, mykologické, mikrobiologické, patologicko-anatomické, molekulárno-biologické a toxikologické skúšky biologických materiálov a diagnostikovanie príčin ochorení a hynutí zvierat; vyjadrovanie názorov a interpretácií podľa flexibilného rozsahu akreditácie.

Osvedčenie o akreditácii č.S-127

Rozsah akreditácie.

Certifikačný orgán pre certifikáciu osôb vykonávajúcich senzorické posudzovanie je akreditovaný v súlade s ISO/IEC 17024:2012 (Osvedčenie o akreditácii č. O-011), na nasledovné oblasti činnosti:

-certifikácia osôb pre senzorické skúšky potravinárskych a poľnohospodárskych výrobkov
-certifikácia osôb pre senzorické skúšky vína







Oznamy

16.7.2024

Certifikačný orgán pre certifikáciu osôb vykonávajúcich senzorické posudzovanie ponúka možnosť absolvovať Senzorické skúšky odborné - víno v termíne 20.8. – 23.8.2024

Prihlásenie na skúšky do 5.8.2024


2.7.2024

Oznam o zrušení Skúšobného laboratória v Lužiankach.


3.4.2023

Upozornenie!
od pondelka 3.4.2023 sa mení harmonogram zvoznej linky VPÚ v Bratislave


31.8.2022

Od 1.9.2022 je v platnosti nový CENNÍK za neškodné odstránenie uhynutého zvieraťa.


20.3.2022

Certifikačný orgán pre certifikáciu osôb vykonávajúcich senzorické posudzovanie zmenil podmienky pre žiadateľov o vinárske skúšky. Bližšie informácie na Certifikácia



19.11.2019

Dňom 30.11.2019 končíme s preberaním uhynutých zvierat cez víkendy a počas sviatkov. Uhynuté zvieratá budeme preberať iba počas pracovných dní v čase od 8.00 do 15.00 hodiny.



O nás | Kontaktujte nás | ©2005 Veterinárny a potravinový ústav v Bratislave